fbpx

1. Importanța nevoilor

Cum le explicăm copiilor că în spatele fiecărei acțiuni a cuiva se află încercarea de a îndeplini nevoi și ce sunt aceste cuvinte abstracte, nevoile?

La Yardinia, vrem să-i învățăm pe copii despre importanță nevoilor și să-i încurajăm să facă primii pași în comunicarea nonviolentă, așa că am creat o reprezentare vizuală ușor de înțeles pentru fiecare categorie de nevoi. Iar Părintele prezent – de Anca Zlăvog , parenting coach și facilitator de cursuri în comunicarea nonviolentă, ne-a ajutat să le traducem pe înțelesul lor.

Părinte: “Poți să-mi spui ce s-a întâmplat. N-o să te cert și vreau să știi că te iubesc orice ai face.” (nevoia de acceptare)

Părinte: “Este important pentru mine să vorbim despre asta. Vreau să înțeleg cum vezi tu lucrurile.“ (nevoile de comunicare, claritate, înțelegere)

Părinte: “Vrei să-mi spui ce s-a întâmplat și doar să te ascult fără să-ți dau sfaturi sau să intervin?” (nevoile de ascultare, empatie, a fi auzit).

admin

0 Comentarii

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult

Importanța conexiunilor dintre părinți și copii

Sărbătoriți sfârșitul de an școlar la Yardinia, un loc de vis în Otopeni, la doar 20 de minute de București. Yardinia oferă un spațiu natural și relaxant, perfect pentru socializare și activități recreative. Organizați petreceri de sfârșit de an cu activități interactive, ateliere educative și zone de picnic pentru părinți. Rezervați grădina noastră pentru evenimente speciale, cu prețuri avantajoase și facilități excelente. Creați amintiri de neuitat într-un cadru prietenos și comunitar. Pentru mai multe detalii și rezervări, vizitați pagina noastră dedicată petrecerilor școlare.

citește mai mult