fbpx

2. Nevoia de sănătate

Cum le explicăm copiilor nevoia de sănătate?

La Yardinia, vrem să-i învățăm pe copii despre importanță nevoilor și să-i încurajăm să facă primii pași în comunicarea non-violentă, așa că am creat o reprezentare vizuală ușor de înțeles pentru fiecare categorie de nevoi. Iar Părintele prezent – de Anca Zlăvog, parenting coach și facilitator de cursuri în comunicarea nonviolentă, ne-a ajutat să le traducem pe înțelesul lor.

Părinte: “Pentru mine este foarte important ce mâncăm. Îmi doresc să alegem mâncare sănătoasă, care să ne hrănească corpurile și să ne dea energie să alergăm, să sărim, să ne jucăm.“ (nevoile de sănătate, hrană, energie)

Părinte: “Am nevoie să mă mișc. Am stat toată ziua în casă la calculator și simt că mi-a înțepenit corpul. Vrei să ieșim afară cu bicicletele?“ (nevoile de sport, mișcare)

Părinte: “Este ora 9, iar mâine te trezești devreme să mergi la școală. Vreau să mă asigur că dormi suficient și te vei simți odihnită mâine.” (nevoia de odihnă)

admin

0 Comentarii

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult
Consent Preferences