fbpx

3. Nevoia de siguranță

Cu toții avem nevoie de siguranță, dar cum explicăm nevoia asta pe limbajul copiilor?

La Yardinia, vrem să-i învățăm pe copii despre importanță nevoilor, precum și noțiuni simple de comunicarea nonviolentă, așa că am creat o reprezentare vizuală ușor de înțeles pentru fiecare categorie de nevoi. Iar Părintele prezent – de Anca Zlăvog, parenting coach și facilitator de cursuri în comunicarea nonviolentă, ne-a ajutat să le traducem pe înțelesul lor.

Părinte: “Ai nevoie să stai cu mine acum pentru că nu cunoști pe nimeni la locul asta de joacă?“ (nevoia de familiaritate)

Părinte: “Vrei să știi ce urmează să facem azi și care este programul?“ (nevoia de predictibilitate)

Părinte: “Pentru mine, este foarte important să ne ținem de programul agreat. Mi-am planificat ziua în așa fel încât să pot trece și pe la bunica diseară și nu vreau să schimb planul asta fix acum.” (nevoia de predictibilitate, planificare, organizare, încredere)

admin

0 Comentarii

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult
Consent Preferences