fbpx

Grădinărim și în luna februarie

Îngrijirea solului

Deși nu am ieșit încă din iarnă, până la primăvară nu mai este mult și putem începe deja să ne pregătim. Pe lângă repararea, îngrijirea sau achiziționarea de noi unelte pentru grădinărit, în această perioadă putem să ne ocupăm și de curățarea solului, urmată de săparea acestuia și fertilizarea cu îngrășământ.
Este recomandat să utilizăm îngrășământ natural, obținut în propria gospodarie din deșeuri organice, fructe, legume și resturi vegetale. Compostul rezultat din reciclarea deșeurilor organice obținute în urma activităților casnice obișnuite va fi utilizat pentru îmbogățirea suprafeței solului.
După pregătirea parcelei și adăugarea de compost este recomandat să o acoperim cu o folie de plastic, astfel încât căldura și umiditatea să se mențină în parametri optimi. Semințele de legume vor putea fi semănate în recipiente pentru răsaduri și vor fi ținute la caldură, urmând a fi semănate în sol doar după ce vom considera că perioada gerurilor s-a încheiat.

Îngrijirea plantelor

Chiar și în luna februarie ne putem bucura de puțină culoare în grădină, întrucât unele flori vor înflori și pe perioada iernii, flori cum ar fi spânzul, iasomia de iarnă, brândușele sau mult îndrăgiții ghiocei. Dacă perioada gerului pare să se fi încheiat, putem tunde arbuștii ornamentali, tunde sau planta trandafirii, putem începe să plantăm pomii și arbuștii fructiferi. De asemenea, ne putem ocupa de plantarea bulbilor de lalele, narcise, crini, panseluțe, petunii, gladiole și tuberoze.
Dintre legumele ce pot fi plantate în luna februarie putem enumera ceapa, țelina sau prazul, semințele de varză, ridichi, tomate, ardei gras, gogoșar, gulie, brocolli, morcov, salată și spanac.
Ce mai putem planta în luna februarie? Semințele de pătrunjel, maghiran, busuioc, pot fi plantate tot în această perioadă, iar pentru plantarea semințelor de rozmarin, cimbru, oregano sau salvie ne vom îngriji mai întâi de obținerea butașilor prin lăsarea în apă a unei crenguțe de aproximativ 10 cm, până ce aceasta va încolți, urmând ca acești butași să fie ulterior plantați în pământ.

Reparații în grădină & amplasarea hrănitorilor pentru păsări

Tot la capitolul grădinărit în luna februarie intră și repararea, curățarea sau revopsirea unor elemente de mobilier de grădină dacă situația o impune. De asemenea, putem amplasa în grădină, dacă nu am facut-o deja, hrănitori pentru păsări, pe care le vom alimenta după-amiaza sau seara, pentru ca păsările aflate în căutare de hrană să aibă aceste resurse în următoarea dimineață. Hrănitorile pentru păsări vor fi astfel amplasate încât să nu fie accesibile pisicilor.
Anotimpul rece și în special finalul iernii reprezintă pentru păsări o diminuare a resurselor de hrană oferite de natură. Pentru alimentarea lor se recomandă semințe uleioase, cum ar fi semințele de floarea soarelui, dovleac, semințele de in sau cânepă, miez de nuci sau alune. Mai putem pune la dispoziția păsărilor și hrană vegetală, constând în fructe, cum ar fi mere sau pere, precum și a legumelor fierte. Grăsimea animală este de asemenea la mare căutare de către păsări, iar pentru pițigoi putem pregăti bile dintr-un amestec de untură cu semințe uleioase. Atenție! Nu folosiți slănină sărată, afumată, prăjită sau condimentată, iar semințele oferite trebuie să fie crude.

Iată așadar numai câteva idei despre activitățile pe care le putem desfășura în grădina noastră chiar și în luna februarie. Noi la Yardinia în această perioadă ne pregătim astfel încât primăvara aceasta să vă putem pune la dispoziție un colț de natură de care să vă bucurați pe deplin.

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult

Importanța conexiunilor dintre părinți și copii

Sărbătoriți sfârșitul de an școlar la Yardinia, un loc de vis în Otopeni, la doar 20 de minute de București. Yardinia oferă un spațiu natural și relaxant, perfect pentru socializare și activități recreative. Organizați petreceri de sfârșit de an cu activități interactive, ateliere educative și zone de picnic pentru părinți. Rezervați grădina noastră pentru evenimente speciale, cu prețuri avantajoase și facilități excelente. Creați amintiri de neuitat într-un cadru prietenos și comunitar. Pentru mai multe detalii și rezervări, vizitați pagina noastră dedicată petrecerilor școlare.

citește mai mult