fbpx

Cum să vopsești ouăle de Paște folosind plante naturale

Idei creative și ecologice pentru sărbătorile pascale

În fiecare an, sărbătoarea Paștelui este marcată prin tradiții frumoase și interesante, printre care și vopsirea ouălor. O metodă populară de a vopsi ouăle este utilizarea plantelor, care pot oferi culori vii și naturale. În acest articol, vom explora cum puteți vopsi ouăle folosind diferite plante.

  1. Pentru a obține ouă albastre, puteți folosi varza roșie. Înmuiați frunzele de varză roșie în apă caldă timp de 30 de minute. Apoi, scoateți frunzele și adăugați ouăle în apa rămasă. Lăsați ouăle să se înmoaie în apă timp de cel puțin o oră pentru a obține o culoare frumoasă de albastru.

 

  1. Dacă doriți să obțineți ouă verzi, puteți utiliza spanacul. Tocați frunzele de spanac și puneți-le în apă fierbinte. Adăugați ouăle și lăsați-le să stea în apă timp de cel puțin o oră pentru a obține o culoare frumoasă de verde. Alternativ, pentru a obţine culoarea verde, se pot utiliza și rozmarin, frunze de mesteacăn sau mentă.

 

  1. Pentru a obține ouă portocalii, puteți utiliza cojile de ceapă albă. Puneți cojile de ceapă în apă fierbinte și adăugați ouăle. Lăsați ouăle să stea în apă timp de cel puțin o oră pentru a obține o culoare frumoasă de portocaliu.

 

  1. Pentru a obține ouă roșii, puteți utiliza sfecla roșie. Tăiați sfecla în bucăți și puneți-o în apă fierbinte. Adăugați ouăle și lăsați-le să stea în apă timp de cel puțin o oră pentru a obține o culoare frumoasă de roz. Alte metode prin care se obțin ouă roșii includ cojile de ceapă roșie, suc de rodie, rădăcină de păpădie, cireșe în sirop, zmeură sau flori de bujor roșu.

 

  1. Pentru a obține ouă galbene, puteți utiliza turmericul. Puneți o lingură de turmeric în apă caldă și adăugați ouăle. Lăsați ouăle să se înmoaie în apă timp de cel puțin o oră pentru a obține o culoare frumoasă de galben. Pentru galben mai puteți folosi mușețel, coada șoricelului, coaja de lămâie sau flori de gălbenele.

În final, puteți lustrui ouăle cu puțin ulei pentru a le da un aspect lucios și strălucitor. Aceasta este o modalitate minunată de a adăuga un plus de culoare și de creativitate la tradiția vopsirii ouălor de Paște. Așadar, haideți să încercăm aceste metode de vopsire a ouălor folosind plante și să ne bucurăm de frumusețea lor naturală!

Voi ce culori ce pot fi obținute cu ajutorul plantelor mai cunoașteți?

Update – Joi -13 Aprilie 2023.

În urma mesajelor voastre, revenim cu variante posibile pentru a vopsi ouăle de Paște folosind ingrediente naturale:

Galben – coajă de ceapă galbenă, semințe de dovleac

Roșu – afine

Albastru – afine, coajă de ceapă roșie

Verde – frunze de pătrunjel

Maro – scorțișoară, ceai negru, cafea

Portocaliu – coajă de morcov, ardei iute

Roz – coajă de ceapă roșie, afine, rodie

Mov – coajă de ceapă roșie, coajă de sfeclă roșie

Pentru a obține aceste culori, adăugați ingredientul corespunzător la o oală cu apă și ouă fierte și fierbeți-le timp de aproximativ 15-20 de minute. Cu cât lăsați ouăle mai mult timp în soluția de vopsit, cu atât vor fi mai întunecate culorile. De asemenea, puteți folosi oțet pentru a ajuta la fixarea culorilor.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă dorești să fii informat despre articole similare postate pe blogul Yardinia, precum și despre activitățile sau promoțiile Yardinia, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Doresc să mă abonez!

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult
Consent Preferences