fbpx

5 Beneficii ale rutinei la copii

Rutina este un aspect important în viața copiilor cu vârste între 7-12 ani.

Aceasta îi ajută să se simtă în siguranță, să se dezvolte și să învețe mai eficient.

Iată câteva motive pentru care rutina este importantă pentru copii:

Contribuie la stabilitatea emoțională:

Rutina oferă copiilor un sentiment de siguranță și stabilitate, pentru că știu ce să aștepte în fiecare zi. Aceasta poate ajuta copiii să se simtă mai calmi și mai încrezători în ei înșiși.

Dezvoltă autonomia:

Când copiii au o rutină bine stabilită, știu ce trebuie să facă și când trebuie să facă anumite lucruri fără să fie dirijați de părinți. Acest lucru le poate dezvolta abilitatea de a-și gestiona timpul și activitățile de zi cu zi.

Contribuie la sănătatea fizică:

Rutina poate ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos prin stabilirea unor ore regulate pentru mese, somn și activitate fizică. De exemplu, dacă copilul tău are obiceiul să facă activități fizice după școală, acesta va fi mai probabil să rămână activ și să aibă un stil de viață sănătos.

Sprijină învățarea:

O rutină bine stabilită poate ajuta la îmbunătățirea performanțelor școlare ale copiilor, deoarece aceștia știu când să-și facă temele sau să învețe pentru teste. De asemenea, aceasta poate ajuta la îmbunătățirea atenției și concentrării, ceea ce poate duce la performanțe mai bune în școală.

Creează oportunități pentru timp de calitate:

Rutina poate oferi și timp pentru activități plăcute și relaxante, cum ar fi lectura sau jocurile de societate. Aceste activități pot fi benefice pentru dezvoltarea emoțională și socială a copilului.

În concluzie, o rutină bine stabilită poate oferi copiilor cu vârste între 7-12 ani un sentiment de siguranță, autonomie și stabilitate emoțională. Aceasta poate contribui la dezvoltarea lor fizică și intelectuală, precum și la crearea de oportunități pentru timp de calitate și activități plăcute.

Dacă dorești să fii informat despre activitățile și atelierele organizate la Yardinia, să primești articole similare cu acesta, să afli în avans despre promoțiile Yardinia, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Doresc să mă abonez!

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult

Importanța conexiunilor dintre părinți și copii

Sărbătoriți sfârșitul de an școlar la Yardinia, un loc de vis în Otopeni, la doar 20 de minute de București. Yardinia oferă un spațiu natural și relaxant, perfect pentru socializare și activități recreative. Organizați petreceri de sfârșit de an cu activități interactive, ateliere educative și zone de picnic pentru părinți. Rezervați grădina noastră pentru evenimente speciale, cu prețuri avantajoase și facilități excelente. Creați amintiri de neuitat într-un cadru prietenos și comunitar. Pentru mai multe detalii și rezervări, vizitați pagina noastră dedicată petrecerilor școlare.

citește mai mult