fbpx

Bucharest Science Festival – „Oamenii şi Inteligenţa Artificială”

Bucharest Science Festival 2023: O Celebrare a Științei și Tehnologiei în România

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie, Bucharest Science Festival își deschide porțile în al unsprezecelea an consecutiv, reprezentând un prilej de bucurie și învățare pentru peste 20.000 de părinți, copii, profesori și elevi din întreaga țară.

Organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării, Bucharest Science Festival 2023 promite o experiență fascinantă și educativă sub semnul științei și tehnologiei. Tema acestui an, „Oamenii și Inteligența Artificială,” ne deschide ușa către o lume fascinantă a progresului tehnologic și a cercetării avansate.

Industria spațială

Deschiderea festivalului, pe 27 septembrie, aduce în prim plan industria spațială din România, cu o conferință ce dezvăluie detalii despre misiuni de apărare planetară conduse în colaborare de Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA. Companii românești sunt implicate în dezvoltarea componentelor cheie pentru aceste misiuni, subliniind astfel contribuția țării noastre la explorarea spațiului cosmic.

Industria spațială este un domeniu în plină expansiune, cu estimări care indică o creștere a cifrei de afaceri la nivel global de până la 1.000 de miliarde de dolari în următoarele două decenii. Pentru a beneficia de această oportunitate, România trebuie să investească în cercetare și să sprijine companiile interesate de explorarea spațiului cosmic.

Salonul de Știință al Școlilor

Un alt aspect esențial al festivalului este Salonul de Știință al Școlilor, unde publicul poate interacționa cu roboți creați de elevi din România. Această inițiativă promovează educația științifică în școli și oferă tinerilor oportunitatea de a-și exersa abilitățile și creativitatea în domeniul tehnologic.

Tehnologie pentru forțele de ordine

Festivalul oferă, de asemenea, o perspectivă inedită asupra activității criminalistice de poliție, prin evenimentul interactiv „Tehnologie pentru forțele de ordine.” Aici, atât adulții, cât și copiii au ocazia să afle cum se iau amprente sau să simuleze starea de ebrietate, oferindu-le o înțelegere mai profundă a tehnologiilor folosite în domeniul aplicării legii.

Participanții la festival au posibilitatea de a vizita stații de pompieri, tipografii și de a învăța primul ajutor alături de SMURD. Aceste experiențe interactive contribuie la înțelegerea mai amplă a modului în care funcționează aceste servicii esențiale.

Expoziția TechEthos

Expoziția TechEthos din cadrul festivalului pune accentul pe implicațiile etice ale utilizării inteligenței artificiale, deschizând dialoguri importante despre impactul acesteia asupra societății.

Pe lângă evenimentele menționate, Bucharest Science Festival 2023 aduce o mulțime de alte activități captivante pentru publicul de toate vârstele, precum Atelierele Kids’ Lab, vizite în laboratoare de cercetare, ateliere de știință în grădină și multe altele.

Bucharest Science Festival la Yardinia

În cadrul Bucharest Science Festival 2023, nu trebuie să ratați participarea Yardinia, care aduce un plus de culoare și creativitate evenimentului. Yardinia va organiza ateliere captivante, precum „Arta,” „Chimie distractivă,” „Focul și Apa în natură” și „Atelier de Grădinărit.” Aceste ateliere vor permite copiilor să descopere lumea științei și naturii într-un mod interactiv și distractiv.

Pentru a vă înscrie la atelierele Yardinia, puteți trimite un e-mail la activitati@yardinia.ro cu subiectul „BSF,” conținând numele, prenumele, atelierul dorit și un număr de contact. Detalii suplimentare pot fi obținute de la Simona Rotaru la numărul de telefon 0765 144 431.

Evenimentul este gratuit pentru majoritatea activităților, iar programul detaliat poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului sau prin intermediul aplicației mobile FestivApp.

Bucharest Science Festival 2023 reprezintă o oportunitate deosebită de a descoperi fascinanta lume a științei și tehnologiei, a explora noile frontiere ale cunoașterii și a ne inspira pentru viitor. Acest festival este un pas important în promovarea educației științifice și a inovației în România, consolidând rolul țării noastre în comunitatea științifică globală.

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult

Importanța conexiunilor dintre părinți și copii

Sărbătoriți sfârșitul de an școlar la Yardinia, un loc de vis în Otopeni, la doar 20 de minute de București. Yardinia oferă un spațiu natural și relaxant, perfect pentru socializare și activități recreative. Organizați petreceri de sfârșit de an cu activități interactive, ateliere educative și zone de picnic pentru părinți. Rezervați grădina noastră pentru evenimente speciale, cu prețuri avantajoase și facilități excelente. Creați amintiri de neuitat într-un cadru prietenos și comunitar. Pentru mai multe detalii și rezervări, vizitați pagina noastră dedicată petrecerilor școlare.

citește mai mult