fbpx
Zi de Bine la Yardinia

Descoperind magia grădinii urbane Yardinia împreună cu Copiii de la Centrul Comunitar „Zi de Bine”

Într-o zi strălucitoare de sfârșit de septembrie, grădina noastră situată în Otopeni a fost martorul unui eveniment special. Copiii de la Centrul Comunitar „Zi de Bine,” parte a Asociației Zi de Bine, au luat cu asalt grădina pentru o zi plină de aventuri și învățare.

Zi de Bine – Puterea Comunității pentru Binele General

Asociația Zi de Bine este un adevărat far pentru binefacere în România. Ea aduce comunitățile împreună pentru a rezolva probleme complexe, cum ar fi educația, sănătatea, incluziunea socială, sărăcia și impactul asupra mediului. Prin proiecte și acțiuni susținute de companii și oameni cu inimă mare, Asociația reușește să transforme intenții bune în acțiuni concrete și rezultate palpabile.

Unul dintre proiectele emblematice ale Asociației este Centrul Comunitar „Zi de Bine”. Acest loc plin de viață și energie se află în centrul Bucureștiului și servește ca hub pentru diverse activități și inițiative comunitare. Aici se întâlnesc oameni din toate categoriile socio-demografice și toate vârstele pentru a participa la ateliere, dezbateri, expoziții și multe alte evenimente care aduc comunitatea mai aproape de cauzele pe care le susține Asociația Zi de Bine.

O Zi Magică la Yardinia

Pentru copiii de la Centrul Comunitar „Zi de Bine”, ziua de 30 septembrie a fost una plină de anticipație și emoție. Încă de dimineață, în drum spre Yardinia, o grădină urbană situată la doar 20 de minute de București, bucuria și nerăbdarea se simțeau în aer. În timp ce călătoreau, se întrebau cu entuziasm unde vor ajunge, iar răspunsurile lor amuzante, cum ar fi „Mergem la Suceava!” sau „Uite, scrie Constanța!”, au adus zâmbete pe fețele tuturor.

Cu toate acestea, destinația lor era cu totul specială – Yardinia. Aici, copiii au avut oportunitatea să se bucure de frumusețea naturii, să participe la ateliere educative și să se joace într-un mediu relaxant și liniștit.

Învățare Prin Experiență în Grădinărit

Unul dintre atelierele care i-au fascinat pe copii a fost cel de grădinărit. Aici, au învățat despre evoluția plantelor, de la momentul în care sunt plantate până la maturitatea lor și până când îmbătrânesc și se usucă. Cu mâini entuziaste, au cules roșii aromate, ardei parfumați și alte legume din grădina plină de viață a Yardiniei. Exclamațiile de bucurie atunci când au descoperit gustul savuros al roșiilor proaspete au fost de neuitat.

Chimie Distractivă – Un Atelier Plin de Bucurie

Celălalt atelier la care au participat copiii a fost unul de chimie distractivă. Aici, au experimentat magia chimiei prin crearea unor vulcani și a slime-ului. Bucuria și chicotele nu au întârziat să apară, iar creativitatea lor a fost stimulată la maximum. Cu staniol, culori, spumă de ras și alte ingrediente inedite, copiii au creat vulcani spectaculoși și slime-uri amuzante. Fotografiile au fost o necesitate, pentru a imortaliza aceste momente de învățare distractivă.

 

Pentru Copii, de Copii

Așa cum copiii au mânat vulcanii lor improvizati și au amestecat slime-ul cu veselie, Yardinia a devenit locul în care învățarea devine o aventură minunată. Acest spațiu special le-a oferit o experiență memorabilă, plină de bucurie și cunoaștere.

Mulțumiri și Recunoștință

Evenimentul de la Yardinia nu ar fi fost posibil fără voluntarii dedicați de la Centrul Comunitar „Zi de Bine” și fără gazdele generoase de la Yardinia. Mulțumim tare, Mădălina, Andreea, Matei, Tudor și Alex, pentru că ați fost alături de copii și i-ați îndrumat în această zi minunată.

Învățare, Bucurie și Magie la Yardinia

Această zi specială la Yardinia a fost doar un exemplu minunat al modului în care comunitățile, organizațiile și oamenii cu inimă mare pot aduce bucurie și învățare în viețile copiilor. Yardinia rămâne un loc plin de magie și inspirație, unde natura și cunoașterea se întâlnesc pentru a crea amintiri de neuitat.

Pentru mai multe informații despre Asociația Zi de Bine și activitățile lor, vă invităm să vizitați site-ul lor oficial: https://www.zidebine.ro/.

Iar dacă sunteți la București sau în apropiere, nu ezitați să explorați Yardinia și să vă bucurați de farmecul său unic. Yardinia este locul unde magia învațării și a comunității se întâlnesc într-un mod remarcabil.

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts From The Blog

Happy mornings

Happy mornings Grădina noastră oferă spațiul perfect pentru cei care doresc să îmbine munca remote cu relaxarea în aer liber. Fiind o grădină urbană, plină de viață, este soluția ideală pentru a te conecta cu natura, în timp ce te bucuri de facilitățile oferite și...

citește mai mult
Consent Preferences